World Skills

Elk jaar brengt de wereldwijde World Skills vakwedstrijd de beste talenten op technisch gebied samen om hun vaardigheden te challengen. De wedstrijdopdrachten verschillen ieder jaar en spelen in op de laatste trends en ontwikkelingen binnen de techniek. Door middel van deze opdrachten worden vakkennis en vaardigheden van onze volgende generatie monteurs getest. Dit jaar vond de vakwedstrijd plaats bij onze Firma in Lieshout en streden acht mbo-studenten mobiele werktuigen om het landelijke kampioenschap. 

Als aanstormende monteurs van mobiele werktuigen gingen de deelnemers de uitdaging aan om diagnoses te stellen, reparaties en inspecties uit te voeren en de machines aan te passen. Dit alles gebeurde zelfstandig en volgens fabrieksprocedures, aan de hand van de technische documentatie. Uiteraard stonden veiligheid en milieubewustzijn daarbij voorop. De monteurs werden beoordeeld op hun kennis, zelfstandigheid, inventiviteit en collegialiteit.

Na twee intensieve en spannende dagen zijn Andries, Ruud en Koen benoemd tot de drie best presterende monteurs en mochten zij samen de finale spelen. Op 22 maart zijn zij samen afgereisd naar de Brabanthallen in Den Bosch om daar te horen op welke plek zij geëindigd zijn. Andries Hoeksma van Firda is hier benoemd tot de ‘Nederlands kampioen monteur mobiele werktuigen’. Ruud Borst van Aeres Tech behaalde de tweede plek en Koen van de Ven van Yuverta werd derde. Gefeliciteerd!

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?