Ontmoet onze recruiter: Jon

Als voorloper in de landbouwtechniek heeft Kraakman altijd een heldere visie gehad: het worden van een vooruitstrevende werkgever in de branche. Ze begrijpen dat om een voortrekkersrol te vervullen, ze de juiste mensen aan boord moeten hebben om deze visie werkelijkheid te maken. En precies daar komt Jon in beeld.

Wij zijn als een tractor op volle snelheid

Jon, de drijvende kracht achter de wervingsinspanningen bij Kraakman, is een corporate recruiter met een passie voor het aantrekken van talent. Met een vastberadenheid om Kraakman als vooruitstrevende werkgever op de kaart te zetten wil Jon van betekenis zijn voor zowel de organisatie als potentiële nieuwe collega’s. 

Ondanks dat Jon nog maar een jaar bij Kraakman aan het werk is, heeft hij met zijn enthousiasme en toewijding al grote stappen weten te zetten in het opbouwen van de recruitmentafdeling. Jon grapt: “We zijn pas op de helft, maar we zijn als een tractor op volle snelheid. Niets kan ons tegenhouden, behalve misschien een modderpoel!”. Dat er zulke flinke en snelle stappen gemaakt kunnen worden komt mede door de ondernemersgeest die heerst bij Kraakman. 

De uitdaging om een landelijke recruitmentafdeling op te zetten binnen een vooruitstrevend bedrijf bracht Jon naar Kraakman. Hij voelde zich meteen thuis in de cultuur, waar iedereen voor elkaar klaarstaat en altijd het beste voor Kraakman wil. “Dit is een mentaliteit waar ik ontzettend van houd.” 

Kraak de werkcode

Jons visie op recruitment bestaat uit drie punten: het aanpassen aan veranderende situaties, het belang van snel schakelen en persoonlijke aandacht hebben voor verhalen van kandidaten. Hij waardeert de diversiteit en unieke achtergronden van de mensen die hij spreekt, waardoor hij elke dag een ander verhaal hoort. Tijdens een sollicitatiegesprek is een goede voorbereiding van de kandidaat essentieel. Jon streeft naar gelijkwaardige gesprekken waarin zowel hij als de kandidaat de ruimte hebben om vragen te stellen en informatie uit te wisselen. Hij houdt van een interactief gesprek, dat niet alleen draait om werk, maar ook om het persoonlijke verhaal van de kandidaat.

 Tijdens sollicitatiegesprekken is Jon altijd alert op de criteria die de hiring managers hebben vastgesteld. Als een kandidaat deze criteria weet te benoemen, weet Jon dat hij op de goede weg is. Maar pas op, grapt Jon, “Als je niet weet wat een trekker is, dan ben je bij ons wel echt aan het verkeerde adres’. 

Het hoogtepunt van zijn werk? Dat is het moment waarop hij nieuwe collega’s mag verwelkomen. Jon zegt altijd gekscherend dat het op zijn afdeling altijd “oogsttijd” is, omdat de organisatie blijft groeien. Jon begrijpt dat het niet alleen draait om het invullen van vacatures, maar om het vinden van mensen die echt passen bij Kraakman. Het zijn degenen die de missie en waarden omarmen, die gedreven zijn om te innoveren en die met enthousiasme de uitdagingen van de landbouwsector willen aangaan.

Als recruiter staat Jon bekend om zijn snelheid van handelen, het nakomen van afspraken en zijn persoonlijke aandacht voor kandidaten. Hij gelooft dat transparantie en openheid de sleutel zijn tot het vinden van de perfecte match tussen kandidaat en kraakman. Hij vindt het belangrijk om mensen écht te kunnen helpen en op een sociale manier te kunnen schakelen. 

Dankzij de inzet van deze uitzonderlijke recruiter begint Kraakman zijn naam te vestigen als een aantrekkelijke werkgever in de branche. Kraakman is een werkgever die draait op volle toeren. De organisatie trekt talent aan dat gedijt in een innovatieve omgeving, dat gedreven is om het verschil te maken en dat vol trots wil meewerken aan de verdere ontwikkeling van de landbouwtechnologie.

Artikelen

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?