Aan de slag!

Benieuwd hoe het is om als monteur bij Kraakman te werken? Wij spraken met Fleur de Hartog, een ervaren monteur bij het bedrijf, om jou een beter beeld te geven van het dagelijkse leven en de uitdagingen die deze functie met zich meebrengt. Lees verder om te ontdekken hoe Fleur haar werk ervaart, wat haar motiveert, en welke tips zij heeft voor iedereen die overweegt om in deze dynamische en technische sector aan de slag te gaan.

“Als Monteur tuin & park werk ik aan veel verschillende machines, zowel in de werkplaats als op locatie bij klanten. Dat is dan ook wat ik het mooiste vind aan mijn baan: het gevarieerd sleutelen. Van huis uit heb ik veel meegekregen in het autobedrijf van mijn vader. Ik heb allerlei verschillende baantjes gehad, bijvoorbeeld in de horeca en bij de Etos, maar ik bleef telkens terugkomen bij de techniek omdat ik dat gewoon het allerleukst vind. Daarom heb ik toen gekozen om een BBL-opleiding van Aeres Tech te volgen en daarbij te gaan werken bij De Jong, wat later is overgenomen door Kraakman.”

“De mogelijkheid die ik nu heb om aan allerlei verschillende machines te werken, zowel groot als klein, geeft me ontzettend veel energie. Ik vind het leuk om de verschillende storingen op te lossen, maar ook het installeren van (maai)robots vind ik super interessant. Daarnaast heb ik gewoon een heel leuk team met veel leeftijdsgenoten. Zij zorgen ervoor dat ik altijd met een lach naar mijn werk ga. Iedereen heeft een vlotte babbel en niemand valt bij ons buiten de boot.”

Hoe is het om als vrouwelijke monteur te werken?

“Ik ben omringd door veel mannen op mijn werk, maar dat vind ik helemaal niet erg, want we vormen gewoon een hecht team. Mensen denken vaak dat het moeilijk is om als vrouw in een technisch beroep te werken, zoals monteur, maar dat is echt niet waar, vooral niet met het moderne gereedschap waar we over beschikken. Als je het leuk vindt om met je handen werken, kun je als vrouw gewoon aan de slag als monteur! Ik krijg wel eens complimenten dat ik de machines waar ik aan werk zo netjes en schoon achterlaat, misschien omdat ik als vrouw wat meer oog voor detail heb. Dat vind ik altijd leuk om te horen.

Chat openen
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?